Jump to content

Welcome to TheHotfix.net Forums

Welcome to TheHotfix.net Forums, like most online communities you must register to view or post in our community, but don't worry this is a simple free process that requires minimal information for you to signup. Be apart of TheHotfix.net Forums by signing in or creating an account.
  • Start new topics and reply to others
  • Subscribe to topics and forums to get automatic updates
  • Get your own profile and make new friends
  • Customize your experience here
Guest Message by DevFuse
 

Photo

Windows 1.0 Beta


  • Please log in to reply
26 replies to this topic

#1 Xevious Sylar

Xevious Sylar

    Hardcore Nerd

  • Member
  • Others: Exclusive Member
  • 219 posts
  • Gender: Male
  • Location: Hoppers Crossing
  • Country:
  • Interests: Employed as a TSSP for the DEECD

Posted 15 December 2008 - 07:50 PM

Hey... i was wondering where i could grab windows 1.0 BETA...

This was never publicly released... but id say it was leaked...

:D it would be nice to try the oldest windows operating system.

=]
  • 0

#2 Emu

Emu

    Complete Newbie

  • Exclusive Member
  • 5 posts
  • Gender: Male

Posted 15 December 2008 - 08:19 PM

Hey... i was wondering where i could grab windows 1.0 BETA...

This was never publicly released... but id say it was leaked...

:D it would be nice to try the oldest windows operating system.

=]


Both Interface Manager Builds (Windows 1.0 Beta) are Fakes!
  • 0

#3 sagem

sagem

    TheHotfix Addicted

  • VIP
  • 1043 posts
  • Gender: Not Telling
  • Country:
  • Interests: !Bite Me!

Posted 15 December 2008 - 08:27 PM

http://rapidshare.co...ows1.0.zip.html
1mb big
i also have this on cd refer to pic

Edited by sagem, 16 December 2008 - 12:54 AM.

  • 0

#4 Xevious Sylar

Xevious Sylar

    Hardcore Nerd

  • Member
  • Others: Exclusive Member
  • 219 posts
  • Gender: Male
  • Location: Hoppers Crossing
  • Country:
  • Interests: Employed as a TSSP for the DEECD

Posted 15 December 2008 - 10:20 PM

wow dude... is there a link to dl that on heere? how big would dl be?
  • 0

#5 Sunny

Sunny

    Proud Atheist

  • Ultimate Sponsor
  • Others: VIP
  • 4382 posts
  • Gender: Male
  • Location: Chandigarh, India
  • Country:
  • Interests: Nothing

Posted 15 December 2008 - 11:35 PM

sagem can u tell me wat is windows janus? i see this in the pic u hav given
  • 0

#6 sagem

sagem

    TheHotfix Addicted

  • VIP
  • 1043 posts
  • Gender: Not Telling
  • Country:
  • Interests: !Bite Me!

Posted 16 December 2008 - 12:55 AM

sagem can u tell me wat is windows janus? i see this in the pic u hav given


//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
********************************************************************************
**

Microsoft Windows 3.1 Beta1 (Codename: Janus)

********************************************************************************
**
//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

-------------------------------------------------------------------------------
General Information
-------------------------------------------------------------------------------

Disc type...................: Bootable Disk included
Program platform............: PC
Program category............: Beta Operating System
Image is 'cracked'?.........: No
# of floppies...............: 7 (with Bootdisk)
Serial number...............: Not needed!
Release individual..........: Memberz of OSBA (Thanks)
Release date................: September 6th, 2003
Packer......................: air101
Image creation application..: WinImage

-------------------------------------------------------------------------------
Disc Information
-------------------------------------------------------------------------------

Disc volume label...........: WIN31034D1 - WIN31034D6
Image format................: .IMG
Image filename..............: 1.IMG - 6.IMG
Image file size in Megabyte.: ~ 10 MB
80 min CDR required?........: No
Image has been burn tested?.: No

-------------------------------------------------------------------------------

Nothing to say a RARE Windows ;)

Edited by sagem, 16 December 2008 - 12:56 AM.

  • 0

#7 Xevious Sylar

Xevious Sylar

    Hardcore Nerd

  • Member
  • Others: Exclusive Member
  • 219 posts
  • Gender: Male
  • Location: Hoppers Crossing
  • Country:
  • Interests: Employed as a TSSP for the DEECD

Posted 16 December 2008 - 02:47 AM

Me Likie...

Upload Upload Upload...

lol im trying to get windows 1.0 running inside vista using cmd... i have to mount a image... :( i dont have a fdd :(

so still tryna figure out that.
  • -1

#8 skywalker06

skywalker06

    Geek of the Week

  • Exclusive Member
  • 261 posts
  • Country:

Posted 16 December 2008 - 03:11 AM

lol im trying to get windows 1.0 running inside vista using cmd... i have to mount a image... :( i dont have a fdd :(

so still tryna figure out that.
[/quote]

it be better running it in a virtual machine like Microsoft Virtual Machine 2007
  • 0

#9 Xevious Sylar

Xevious Sylar

    Hardcore Nerd

  • Member
  • Others: Exclusive Member
  • 219 posts
  • Gender: Male
  • Location: Hoppers Crossing
  • Country:
  • Interests: Employed as a TSSP for the DEECD

Posted 16 December 2008 - 03:48 AM

Im using vmware... but the fdd image isnt being picked up ?
  • 0

#10 Neo-Tech

Neo-Tech

    Hardcore Nerd

  • Member
  • 178 posts
  • Location: At home!
  • Country:
  • Interests: Technology, Gadgets, Solving Technical Problems, Gaming

Posted 16 December 2008 - 08:33 AM

Your probably loading it in the CD loader, make sure it's the correct one or just get VirtualBox or Virtual PC. Much easier.
  • 0

#11 Sunny

Sunny

    Proud Atheist

  • Ultimate Sponsor
  • Others: VIP
  • 4382 posts
  • Gender: Male
  • Location: Chandigarh, India
  • Country:
  • Interests: Nothing

Posted 16 December 2008 - 09:49 PM

thanx for info. can u post a download link for it...................i jus want 2 try this for fum
  • 0

#12 Xevious Sylar

Xevious Sylar

    Hardcore Nerd

  • Member
  • Others: Exclusive Member
  • 219 posts
  • Gender: Male
  • Location: Hoppers Crossing
  • Country:
  • Interests: Employed as a TSSP for the DEECD

Posted 17 December 2008 - 02:10 PM

Your probably loading it in the CD loader, make sure it's the correct one or just get VirtualBox or Virtual PC. Much easier.


Im Trying out Virtual Box... Although the program crashes each time i go to load the floppy's image.

Posted Image
  • 0

#13 Neo-Tech

Neo-Tech

    Hardcore Nerd

  • Member
  • 178 posts
  • Location: At home!
  • Country:
  • Interests: Technology, Gadgets, Solving Technical Problems, Gaming

Posted 17 December 2008 - 10:36 PM

Try it on another computer, if not then it probably means the image is fud.
  • 0

#14 ryanrich

ryanrich

    Hardcore Nerd

  • VIP
  • 126 posts
  • Gender: Male
  • Location: Cape Town
  • Country:
  • Interests: Cars, Technology and Computers, Home Entertainment, Martial Arts.

Posted 05 November 2009 - 12:16 AM

Aaw, that file appears to be no longer available. Quite keen to try this out! My first Windows version was 3.11 For Workgroups... Aaaah, the good old days... B) Although looking back, they were probably the bad old days as far as productivity was concerned. :P
  • 0

#15 Brando212

Brando212

    Satan's little hacker

  • Star Member
  • 863 posts
  • Gender: Male
  • Location: 4th Dimension
  • Country:
  • Interests: computers duh

Posted 08 November 2009 - 10:03 AM

hey if any of you ever get 1.0 working please post some screenshots, i'd like to see what the first version of windows looked like :D ^_^
  • 0

#16 Dave

Dave

    Zero Tolerance

  • Administrator
  • 12409 posts
  • Gender: Male
  • Location: UK
  • Country:

Posted 08 November 2009 - 10:34 AM

Here is the earliest windows I have on file

Windows 1.0
http://rapidshare.com/files/304171221/Windows_1.0.rar.html

  • 0

#17 ryanrich

ryanrich

    Hardcore Nerd

  • VIP
  • 126 posts
  • Gender: Male
  • Location: Cape Town
  • Country:
  • Interests: Cars, Technology and Computers, Home Entertainment, Martial Arts.

Posted 08 November 2009 - 11:27 PM

Thanks Dave! Just downloaded it, now to see if I can get it running in a VM, haha.
  • 0

#18 ryanrich

ryanrich

    Hardcore Nerd

  • VIP
  • 126 posts
  • Gender: Male
  • Location: Cape Town
  • Country:
  • Interests: Cars, Technology and Computers, Home Entertainment, Martial Arts.

Posted 09 November 2009 - 10:39 PM

Well I struggled to get 1.0 running because of the graphics drivers, but ended up installing Windows 3.11 which was another trip down memory lane... Needless to say I was happy to return to 7... :lol:
  • 0

#19 Dave

Dave

    Zero Tolerance

  • Administrator
  • 12409 posts
  • Gender: Male
  • Location: UK
  • Country:

Posted 09 November 2009 - 11:22 PM

Haha!

Windows 1.0 Taskbar

Windows 7 Taskbar


Any similarity?
  • 0

#20 Sunny

Sunny

    Proud Atheist

  • Ultimate Sponsor
  • Others: VIP
  • 4382 posts
  • Gender: Male
  • Location: Chandigarh, India
  • Country:
  • Interests: Nothing

Posted 10 November 2009 - 07:26 AM

hey dave can u please upload it again...??? its giving error on rapidshare........and if u have windows 3.11 then plz upload it too......
  • 0




0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users